itulau_fanua

tala fou

Si'itia le Pa'u Mamafa i luga ole Tirzepatide So'oga ile Seven Factors

Faatasi ai ma le 3188 tagata e maua i le maʻisuka ituaiga 2 o loʻo tausisia a latou tirzepatide (Mounjaro, Lilly) faʻataʻitaʻiga i faʻataʻitaʻiga taua e fa a le sooupu, o le kuata na ausia a itiiti ifo i le 15% le tipiina mai o latou mamafa o le tino pe a uma le 40-42 vaiaso o togafitiga, ma na maua e le au suʻesuʻe ni suiga faʻavae se fitu na matua fesoʻotaʻi ma se maualuga maualuga o lenei tulaga o le paʻu o le mamafa.

"O nei suʻesuʻega e fesoasoani e faʻailoa ai tagata e maua i le maʻisuka ituaiga 2 e sili atu le faʻaitiitia o le mamafa o le tino ma le faʻaleleia o aʻafiaga o le cardiometabolic i le tirzepatide," o le tala lea a le au tusitala.

METHODOLOGY:

  • Na faia e le au suʻesuʻe se suʻesuʻega post hoc o faʻamaumauga na aoina mai le aofaʻi o tagata e 3188 e maua i le maʻisuka ituaiga 2 o loʻo tausisia a latou faʻatonuga tirzepatide mo le 40-42 vaiaso i soʻo se tasi o faʻataʻitaʻiga taua a le sooupu: SURPASS-1, SURPASS- 2, SURPASS-3, ma SURPASS-4.
  • O le au suʻesuʻe na faʻamoemoe e faʻamaonia le faʻaitiitia o le mamafa o le tino e le itiiti ifo i le 15% ma le tirzepatide togafitiga i soʻo se tolu faʻataʻitaʻiga doses - 5 mg, 10 mg, poʻo le 15 mg - lea na faʻatinoina i lalo o le tui faʻatasi i le vaiaso.
  • O faʻataʻitaʻiga uma e fa na tuʻuina atu faʻamatalaga faʻasaina togafitiga faʻatasi e faʻaleleia ai le paʻu o le mamafa, ma o tagata na aofia i le auiliiliga e leʻi mauaina ni vailaʻau laveai mo le puleaina o le glycemia.
  • O le fua muamua o le aoga i suʻesuʻega uma e fa o le mafai lea o le tirzepatide e faʻaleleia ai le glycemic control (fuaina i le A1c level) faʻatusatusa i le placebo, semaglutide (Ozempic) 1 mg SC tasi i le vaiaso, insulin degludec (Tresiba, Novo Nordisk), poʻo insulin glargine ( Basaglar, Lilly).客户回购图1

AVE ESE:

 

  • Faatasi ai ma le 3188 tagata na tumau pea i le latou tirzepatide regimen mo 40-42 vaiaso, 792 (25%) na maua se faʻaititia o le mamafa o le itiiti ifo i le 15% mai le laina faʻavae.
  • O suʻesuʻega faʻasolosolo o faʻasologa faʻavae na faʻaalia ai o nei mea e fitu na matua fesoʻotaʻi ma le ≥15% paʻu o le mamafa: maualuga atu o le tirzepatide dose, o le fafine, o le lanu Paʻepaʻe poʻo le Asia, o le laʻititi o tausaga, o loʻo faia togafitiga ma metformin, sili atu le pulea o le glycemic (faʻavae). i lalo ole A1c ma lalo ole kulukose toto anapogi), ma maua ai le maualuga ole lipoprotein cholesterol maualuga e le maualuga.
  • A'o tulitatao, o le ausiaina o le itiiti ifo i le 15% o le tipiina o le mamafa o le tino na matua'i feso'ota'i ma le fa'aitiitia tele o le A1c, maualuga o le kulukose toto anapogi, li'o o le puimanava, toto maualuga, maualuga o le triglyceride, ma le maualuga o le toto o le enzyme alanine transaminase. .

    FA'A'OGA:

    "O nei suʻesuʻega e mafai ona tuʻuina atu ai faʻamatalaga taua i fomaʻi ma tagata e maua i le maʻisuka ituaiga 2 e uiga i le ono ausia o le faʻaitiitia o le mamafa o le tino i le tirzepatide, ma fesoasoani foi e faʻaalia ai le faʻaleleia atili e vaʻaia i le tele o tulaga lamatia cardiometabolic faʻatasi ma le paʻu mamafa o le tirzepatide. ,” o le faaiuga lea a le au tusitala i la latou lipoti.


Taimi meli: Nov-01-2023